Wednesday, 10 August 2011

ais dan tandas lelaki

Assalamualaikum n selamat sejahtera...

Entry kali ini tentang ais n tandas lelaki, apa kaitannya??Ceritanya bermula mcm ni..pagi td restaurant manager aku mintak tolong aku letak ais kat tandas lelaki iaitu dlm tempat kencing lelaki (men's urinal)...aku dgn blurr n terpinga2 terus amik ais kat kitchen sambil dlm hati bermonolog ''huh???!! kenapa kena letak ais dlm toilet??''..

Kerana sgt curious aku pun tanya cousin aku,Wawa a.k.a. Ika...dia kata ''saje nak tiru style toilet oversea...haha...eh,nak kurangkan bau la tu kot...''ok aku terima je la jawapan tu tp still tertanya2 macam mana ais tu boleh kurangkan bau busuk toilet?? sambil berazam balik rumah nant nak google..hehe

terima kasih google
 Ok..kalau korang nak tau kebanyakan tandas kat restoran akan letak ais kat men's urinal. Dorang bukan letak sikit 2-3 ketul ais je tau...dorang akan letak banyak2 sampai penuh!!kenapa ye??Haa...sebab...

- bila ais tu cair sikit2..ais tu berfungsi mcm flush yg membersihkan men's urinal tu berterusan sehinggalah semua ais tu cair
- Ais kan sejuk...jadi, suhu ais menghalang pertumbuhan bakteria kat sekeliling men's urinal 
- Lipas n lalat tak suka kat tempat sejuk beku yg ada ais...jadi, toilet pun takde lalat dan lipas
- Ais akan buat udara sekeliling men's urinal tu sgt sejuk..jadi, takde la bau busuk n hancing
- Ais jauh lebih murah berbanding urinal cake (mcm ubat gegat)


Ni la apa yg aku dpt lepas aku google..selama aku hidup sampai umur 21tahun..baru aku tau pasal benda ni...haha.Ok itu sahaja. Sekian terima kasih :)

~ fuh...lama nak fikir ayat translate bahasa Melayu ~


8 comments:

ANISA said...

wow....sama la baru tahu...thanks for the info
(^_^)

Hashimah binti Ismail said...

baru tau sbb selama ni guna toilet perempuan je

nurul amira said...

haha baru tau jugak..#pelik

terra_kiut said...

knapa kt tndas prmpuan xda pun ltak ais???

Hashimah binti Ismail said...

most of women tak tau pasal benda ni sbb kat toilet perempuan mana ada tempat kencing mcm tu

WaU ALif NuN said...

xpernh jumpa pon..haha.mgkin xsampai lagi kot kt area aku :P

Hashimah binti Ismail said...

ko dtg je...ais dah cair

XiNzeRy said...

baru tahu... hehehe.. tp penah tengok dlm movies crita omputeh aje la.. real dpn mata tak penah lg

Post a Comment