Saturday, 24 September 2011

segmen : himpunan nama-nama

assalamualaikum n salam sejahtera

hye readers...rindu korang!! :D lama sangat2 aku tak upload update status blog, sampai ada yg  bising... hehehe. sebenarnya banyak je cerita aku nak share dgn korang tp 2 minggu pertama awal sem baru ni aku dah start busy pulak dengan klinik n preparation utk setiap kelas (elehh...busy konon..lecturer suruh study subjek 1st year tp aku study subjek 'facebook baru' :P )

ok berbalik pada entry kali ni...aku nak join segmen himpunan nama-nama anjuran anime girl blog a.k.a kawatersmate (pelik gila bunyi :P maksudnya kawan skuad kawat kaki) aku masa matrik dulu

1st of all nama aku hashimah binti ismail. menurut mak aku, abah aku yg bagi nama ni. katanya sbb simple n senang nak ingat. hmm... aku rasa la kan abah aku bagi aku nama ni sbb abah aku minat kat pelakon lama hashimah yon yg banyak berlakon dgn p. ramlee dulu...haha aku cuma assume saja..nak tau sebetulnya boleh tanya encik ismail bin sudar,orite? ok, hashimah maksudnya baik, sopan, amanah...hmm aku bukan la baik sangat tapi aku sedang berusaha ke arah itu!!iyarrgghhh!!! Insya Allah :)



nama aku ni dah dikategorikan dalam nama veteran..yela mana ada org sekarang bagi nama anak, hashimah. so aku ingat memang dah susah sangat nak jumpa nama aku kat mana2 dah...tiba2 junior 1 floor dgn aku kat kolej ni sama nama dgn aku, nama panggilan pun sama. lepas tu ada 2org kawan yg aku kenal dr kem pun nama sama dgn aku. ramai pulak kat dunia ni nama hashimah rupanya ye. rasa macam nak buat group kat fb pulak.haha.. :D

makin moden dunia ni makin canggih nama anak. Qatrun Nada', Auji Amani, Adriana Damia, Neelofa, Betty Benafe hmmm... banyak lagi la. sekarang ni tahun 2011, kalau aku dah kawin nanti n ada anak...mesti dah makin canggih lagi kan (agak2 nak bagi nama apa kat anak sendiri nanti ye :P hehehe). apa2 pun Alhamdulillah aku sendiri ada nama n maksud yg baik. bagi aku..selain drpd perkataan terima kasih, maaf n tolong..nama juga merupakan 1 magic word! mesti suka kan kalau orang panggil kita dengan nama kita sendiri ;)

~ apa maksud syimiekitty??...nantikannn...hehehe ~

3 comments:

ANISA said...

terima kasih join segmen... hahaha...nama pun classic gitu...double like..

Sarah Mohd Saleh said...

beshh ape nme hashimahh.old skewl gituwwwwww

syimiekitty said...

nisa: buat segmen lg..nanti aku join :)
sarah ms: gitu... hehe :)

Post a Comment