Monday, 19 March 2012

what is hashimah means?

Assalamualaikum n selamat sejahtera :)

pagi tadi adalah session periodontology. patient aku tak dapat datang. patient partner juga tak dapat datang. suasana sangat bosan. aku dengan partner tak tau nak buat apa. kerja lab takde. kitorang pun duduk dan berbincang tentang hal klinik dan session. tulis borang instruments untuk klinik 2minggu akan datang.

tiba2, partner aku ajak jumpa Prof L. beliau merupakan lecturer prosthetic yang sangat baik. partner aku nak tanya pendapat tentang patient RPD(removable partial denture). dipendekkan cerita, Cik D yang tanya soalan...belum sempat Prof L jawab soalan tu, beliau tanya aku pulak...

Prof L : Hashimah.....what is Hashimah means?
Cik S :  meaning? errmm...kindness..
Prof L : no
Cik S : polite..
Prof L : no.. you know or don't know?
Cik S : I know..I read from the books..Hashimah means kindness.. polite.. and honest
Prof L : no...Hashimah is from the word Hashim...Hashim is for men and Hashimah is for women. it means generous...give foods to the guest
Cik S : Oooohhh...he he he :D

ok..aku pernah terbaca dalam buku..ada yang tulis maksud nama aku ni pemurah..panic bila lecturer tanya,mesti ada point yang tak ingat. Alhamdulillah...macam2 ilmu aku dapat hari ni walaupun patient tak datang :D Thank You!

1 comment:

pha is said...

owh... baru tau jugak..

Post a Comment