Saturday, 5 May 2012

email daripada seorang patient

baru2 ni aku dapat email daripada salah seorang patient aku. terharu ada gembira pun ada sebab tak mesej, tak call tiba2 hantar email kat aku

oh rasa rendah diri sangat bila dipanggil Dr. sebab belum layak lagi
aku masih seorang student yang  perlu banyak belajar
Mr K dah masuk waiting list kat Klinik Pergigian Universiti Malaya dari tahun 2005 lagi.. sabarnya dia menunggu untuk dapat rawatan akar gigi dari student. last2 aku yang dapat lepas request patient untuk RCT (root canal treatment). Paling best Mr K sangat complience. bila2 boleh datang treatment dan senang nak motivate untuk oral hygiene education. 

apa yang membuatkan aku happy sebagai dental student ialah apabila patient happy dengan treatment aku, mudah tolerate dan faham dengan procedure rawatan dari student :D

aku nak start buat RCT minggu depan..takut jugak..harap semuanya berjalan lancar. Ya Allah, permudahkan lah segala urusanku..amin

11 comments:

pha is said...

pergh... siap email tu... bagus la.. boleh buat follow up lepas rawatan.. hehehe

Miss S said...

wah, Dr. Hashimah ;) Good luck ea kak!

shima said...

pha is: haha..canggih kan

miss S:tq dik..all the best utk awk juga :)

ANISA said...

good start for you...doa tu...org dh panggil doktor

Anonymous said...

akak. :D.. boleh tanya x ?heee, ape minimum pointer untuk masuk kos nie ye ?. let say kalau after matrik/asasi dapat cgpa 3.96, still okay ke nak apply dentistry nie? :D

shima said...

nisa: insya Allah :)

anonymous: minimum pointer depends kat Universiti mana n batch...3.96 insya Allah cukup utk dentistry :)

Anonymous said...

kat um tu ade ke yg pointer mcm tu (3.96) atau sume2 4 flat belaka?

shima said...

batch akak ada je yg 3.80..awk try mintak U lain jgk :)

hollahali said...

hai shima,

saya ingin nak buat rawatan kat klinik gigi um ni, jadi patient la..boleh advice tak on procedure?
thanks

shima said...

dtg kat fakulti pergigian UM utk daftar.doktor akan screening dulu pastu masuk waiting list,tunggu sampai student panggil. kalau tak nak masuk waiting list,insya Allah boleh terus jd patient sy

kalau nak explain kat sini agak panjang jgk..so boleh bg email kat sy c_mah90@yahoo.co.uk

Anonymous said...

This is the only way to ensure good products in hand and great value for your hard
earned money. It familiarizes us with the world and people who are making history.

That may be, the temperature that is certainly most effective for catching fish.
Sometimes local PR can attract better business for you than an article in Indian media.

Until I was five I lived with my mother's younger sister Dorothy and my grandmother, who told me before she died that my mother had received letters from my father for some years after bringing me to New York.

Visit my webpage: click here

Post a Comment